RKK 2018k(Foto: Kees Hersbach)

Welkom op de website van het Roosendaals Kamerkoor, dat op 5 oktober 1971 werd opgericht en vorig jaar dus 50 jaar bestond!

In de coronaperiode heeft ons koor niet stilgezeten. Via zoomrepetities hebben wij getracht zoveel mogelijk onze stemmen in conditie te houden en toch ook nog nieuwe liederen in te studeren.

Het resultaat? Zondag 10 april jongstleden mochten wij weer een concert verzorgen.
Ted van der Heijdt, onze dirigent, had een mooi programma samengesteld. Tannie Muijsenberg-van Loon speelde verschillende geweldige orgelstukken en begeleidde het koor. Natuurlijk lieten we ook horen dat we a capella kunnen zingen, kortom een gevarieerd concert.
Het publiek zat ademloos in de mooie kerk en liet zich onderdompelen in de klanken die soms vanaf het hoge koor kwamen en dan weer vanaf het altaar. Er werd meermaals een traantje weggepinkt.
Na afloop zag een tevreden dirigent opgetogen koorleden, die eindelijk weer eens voluit met elkaar gezongen hadden. Wat heerlijk om onze stem weer te mogen laten horen.
Vanuit het publiek, dat na afloop nog een glaasje met ons bleef drinken, kregen we mooie complimenten zoals: ‘stuk voor stuk prachtige nummers - jullie zijn een professioneel koor - tot tranen geroerd - wat een dynamisch concert van pp tot ff - ik was meteen geraakt door het eerste nummer - wat prachtig dat jullie ook een gebed in het Oekraïens hebben ingestudeerd (te beluisteren onder de tab 'Even luisteren...') - wat een geweldig lied is het In Paradisum, werkelijk schitterend, ik zat met kippenvel.’
Tja, als koor word je daar toch ook door geroerd?

Nieuwsgierig geworden? Houd onze agenda in de gaten om te zien waar en wanneer wij concerten geven!

Elke maandag, onze vaste repetitie-avond, oefenen wij, onder leiding van onze enthousiaste dirigent, in wijkgebouw Keijenburg.

Mocht je geïnteresseerd zijn om ook lid te worden, dan is er de mogelijkheid om als aspirant-lid drie keer deel te nemen aan onze  repetities.

Wij hebben  met name dringend behoefte aan nieuwe mannenstemmen, zowel bassen als tenoren.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de voorzitter, Ans van Aken, op telefoonnummer 06-1963 4653 of via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..