Wie zijn wij...

Het Roosendaals Kamerkoor, opgericht in 1971, heeft voornamelijk kamermuziek op het repertoire. Er wordt veel a capella gezongen, maar regelmatig wordt het koor instrumentaal begeleid; de laatste jaren o.a. door piano, orgel, harp en een blazersensemble. Sinds het aantreden in 2002 van Ted van der Heijdt als dirigent, is het kamerkoor sterk gegroeid, zowel in technisch als in muzikaal opzicht. Trots zijn wij dan ook op de nominatie voor de Cultuurprijs 2010 van de stad Roosendaal.

Op 22 mei 2016 traden wij op in Centrum voor de Muziek De Suite, Burgerhoutsestraat 23 in Roosendaal, een koffieconcert met vooral Franse muziek van componisten als Claude Debussy, Georges Alary en Pierre Villette. In 2017 hebben wij tot nu toe opgetreden in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam met een inloopconcert. Op 14 mei 2017, Moederdag, gaven wij in de Onze Lieve vrouwekerk in Roosendaal voor ons eigen publiek een voorproefje van het repertoire op onze concertreis van eind mei. Op 25 mei vertrokken wij voor deze prachtige koorreis naar Frankrijk, waar wij mooie concerten hebben gegeven in de Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint- Paul de Troyes, Cathédrale Notre-Dame de Chartres, de Kerk Saint-Maclou in Rouen en de beroemde Notre-Dame in Parijs.

In december 2017 hebben wij een kerstconcert gegeven in de Ledevaertkerk in Chaam. Op zondag 11 februari 2018 heeft het koor de Carnavalsmis in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Roosendaal luister bijgezet met de Mis in F van Joseph Rheinberger. Op 30 september hadden wij succes met ons Herfstconcert in dezelfde kerk met werken van klassieke componisten als Brahms, Mendelssohn en Debussy, maar ook modernere componisten als Rheinberger, Villette, Busto en Sixten.