Dirigent

Ted van der Heijdt legde al op jeugdige leeftijd examens af aan het Institut Musical Européen te Besançon, waar zijn docent Leo Hanssen uit Breda jurylid was. Aan het Rotterdams Conservatorium zette hij zijn studie voort bij Frans van Hoek. Voor het diploma uitvoerend musicus volgde hij tevens lessen bij Alex van Amerongen, recensent van NRC. Aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten studeerde hij kamermuziek bij Frederic Meinders. Als pianist in kamermuziekcombinaties speelt hij met nagenoeg alle instrumenten samen. Tijdens zijn studie in Rotterdam nam hij ook les in stemvorming, zang en koordirectie. Ted was oprichter en dirigent van Kamerkoor Florestan en volgde Leo Hanssen op als dirigent van het Heilig-Hartkoor in Breda. Bij het Roosendaals Kamerkoor is het goed mogelijk afwisselende, thematische programma’s te maken waarbij spelen en dirigeren beide aanwezig zijn.

Ted speelt de piano- en celestapartijen bij het nieuwe Zeeuws Kamerorkest TY en verzorgt met leden van het orkest ook schoolconcerten. Ted is docent piano aan het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom. 

In het jubileum jaar van de Nederlandse componist Simeon ten Holt speelde hij als een van de vier pianisten van het Ravelijnkwartet succesvolle uitvoeringen van diens Canto Ostinato.