Op dit deel van de website willen wij u een indruk geven van, en informatie verschaffen over, de componisten waarvan wij momenteel werken op het repertoire hebben. Het is slechts een greep uit de vele componisten van de laatste jaren.

(Bron van de informatie is in de meeste gevallen Wikipedia)

 Componisten:

Ešenvalds, Ēriks (1977-)

Ēriks Ešenvalds (1977 -) is een Lets componist binnen het gebied van de klassieke muziek. Ešenvalds kreeg zijn opleiding aan het Conservatorium van Priekule en de Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmija in Riga en studeerde daar in 2004 onder Selga Mence af.

Naast zijn studie muziek studeerde Ešenvalds ook theologie aan de baptistencongregatie in zijn geboorteland. Na zijn muziekstudie volgde hij diverse masterclasses, waaronder ook in Nederland. Hij kreeg daarin ondersteuning van onder anderen Richard Danielpour en Michael Finnesy. In aanvulling daarop bezocht en werkte hij ook mee aan cursussen voor jonge Letse musici in Ogre. Gedurende zijn leven mocht hij al van diverse studiebeurzen genieten, al dan niet gefinancierd door de Letse staat. Zijn composities kregen al hier en daar prijzen, waaronder uiteraard in Letland, maar ook bijvoorbeeld in Berlijn. Inmiddels heeft hij zelf ook les gegeven en was of is hij lid van het Staatskoor van Letland.