Ons repertoire

Op dit deel van de website willen wij u een indruk geven van de werken die wij zoal op het repertoire hebben en informatie verschaffen over de betrokken componisten.

Het is slechts een greep uit de vele componisten van de laatste jaren.

(Bron van de informatie is in de meeste gevallen Wikipedia)

 

Componisten:

Engels componist en organist, zoon van een muzikant van het koninklijk orkest. Op negenjarige leeftijd werd hij koorzanger bij de Chapel Royal. In 1783 ging hij op kosten van de Prins van Wales (de latere George VI) studeren in het buitenland. Na twee jaar Napels ging hij verder in Wenen, waar hij een favoriete pupil werd van Mozart.

Van Attwood hebben wij een tweetal liederen op ons repertoire staan, te weten het 'O God, who by the leading of a star' en het prachtige motet  'Turn thy face from my sins'.

Dat Thomas Attwood o.a. les had van Mozart, is in dit motet goed te horen: de eenvoud en de welsprekende melodie klinken verrukkelijk samen met de harmonische spanningsbogen.

Later logeerde overigens F. Mendelssohn-Bartholdy, tijdens zijn verblijf in Engeland, bij dezelfde Attwood, en mede daardoor is het niet vreemd dat deze muziek ook soms aan Mendelssohn doet denken of andersom.

Nadere (Engelstalige) informatie op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Attwood_(composer)