Busto is arts, afgestudeerd aan de Valladolid University, maar vooral bekend als componist en koordirigent.

Hij leerde zichzelf muziek, maar werd ingewijd in de koordirectie door Erwin List. In 1995 stichtte hij Kanta Cantemus Korua, een koor samengesteld uit meisjes van vijftien tot twintig jaar. In 1978 richtte hij het Eskifaia Koor op in Hondarribia.

Busto heeft zijn composities gepresenteerd op het 'Fourth World Symposium on Choral Music in Sydney, Australië in 1996, en was gastdirigent van het Tokyo Cantat in 2000. Zijn koren hebben eerste prijzen gewonnen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Duitsland.  Busto heeft deelgenomen in de jurering van composities en koorcompetities in Spanje, Frankrijk, Italië en Japan.