Litouws componist en koordirigent, geboren in Vilnius. Hij begon zijn carrière op 7-jarige leeftijd als vocalist bij het Ąžuoliukas Jongerenkoor, waarvan hij op zijn 25e artistiek direkteur werd. Alle successen van het koor vanaf 1979 kunnen worden toegeschreven aan de leiding van Miškinis. Sinds 1985 is hij koordirekteur van de Litouwse Muziekacademie en het Theater Conservatorium. Verscheidene jaren dirigeerde hij het Kaunas Staatskoor en Vocaal Ensemble Museum Musicum. Met deze koren won hij prestigieuze prijzen op talloze nationale en internationale competities in Marktoberdorf, Gorizia, Varna, Maribor, Tampere, Mainhausen, Nantes. Momenteel is hij artistiek directeur en chef-dirigent van het All-Lithuanian Choir Festival. Vytautas Miškinis heeft kooruitvoeringen geleid en lezingen gegeven in 25 landen over de hele wereld. Ook is hij i vele landen gevraagd als jurylid bij koorcompetities. Tot op heden heeft hij meer dan 700 stukken gecomponeerd en opgenomen, waaronder het door ons gezongen Christus factus est.